Politika zasebnosti

V skladu z zakonodajo smo za vas pripravili Politiko Zasebnosti, ki določa katere podatke zbiramo ko obiščete našo spletno stran ali oddate naročilo v naši spletni trgovini ter tudi kako varujemo in uporabljamo zbrane podatke.

Zbiranje podatkov

Pri uporabi naše spletne strani zbiramo 2 vrsti podatkov in sicer:

  • piškotke – anonimne podatke dostopov do naše spletne strani,
  • podatke o naročilih.

Piškotki so namenjeni tako nam kot tudi vam, saj nam pomagajo izboljšati spletno stran in jo narediti uporabniku prijazno, vam pa omogočijo, da se lažje znajdete na spletni strani. Piškotkov posebej ne obdelujemo, in so namenjeni le za statistiko obiska (dnevniške datoteke) in enostavnejšemu nakupu ob vašem prihodnjem obisku. Zaradi uporabe piškotkov bo ob vaših naslednjih obiskih stran prilagojena vašim nastavitvam, prav tako pa bodo podatki za oddajo naročila že vneseni v spletni obrazec za oddajo naročila.

Ime piškotka čas hrambe Izdajatelj in opis
__utma 2 leti Google Analytics – Statistika ogledov
__utmb 30 minut Google Analytics – Statistika ogledov
__utmc do konca seje Google Analytics – Statistika ogledov
__utmz 6 mesecev Google Analytics – Statistika ogledov
__utmt 1 dan Google Analytics – Statistika ogledov
cc_necessary 1 leto Pravna hiša Iuris – Delovanje spletne strani
cc_analytics 1 leto Pravna hiša Iuris – Delovanje spletne strani
PHPSESSID do konca seje Pravna hiša Iuris – delovanje spletne trgovine

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu ali pa vaš brskalnik nastavite tako, da piškotkov ne sprejema.

Podatke o naročilih – za potrebe izvršitve vašega oddanega naročila in računovodske obdelave zbiramo ime in priimek ali naziv naročnika, naslov, kraj in poštno številko, ID za DDV, e-pošto ter telefonsko/gsm številko, če je ob naročilu podana. Osebni podatki se zbirajo le z namenom izvedbe naročila ter računovodske obravnave. Ob oddaji naročila je edini obvezen podatek e-pošta, saj je brez tega podatka nemogoče izvršiti naročilo.

Čas hranjenja podatkov

Zbrane podatke bomo hranil toliko časa, kolikor je to potrebno za zagotavljanje storitev ali namene opisane v tem dokumentu. Uporabnik lahko kadar koli zahteva, da se njegovi osebni podatki odstranijo, če le to dopušča zakonodaja. Za potrebe računovodske in davčne obravnave bomo podatke o izvršenih naročilih (izdane račune) hranili do absolutnega zastaranja, to je največ 10 let po poteku obdobja, za katero so bili izdani.

Varnost podatkov

Vaše podatke bomo skrbno hranili in jih ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Prav tako vaših podatkov ne bomo uporabljali za noben drug namen, ki ni naveden v tem dokumentu.